Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Ungaria nu vede careva alternative la aprovizionarea cu gaz și petrol din Rusia

13 ian. 19:45   Război în Ucraina
1716 1

Ungaria nu vede, deocamdată, careva alternative la aprovizionarea cu gaze și petrol din Rusia, care încă îi oferă garanții de alimentare cu energie.

Declarația o face, vineri, secretarul de stat pentru relații bilaterale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Tamas Menzer, în platoul unei emisiuni a companiei de televiziune M1.

El a menționat că în 2010 Ungaria avea conexiuni de gaze doar cu două țări vecine, iar acum cu șase. "Totuși, gazul rusesc reprezintă 85% din consumul acestui tip de combustibil în Ungaria, iar petrolul – 65%. Acesta nu poate fi înlocuit peste noapte", a subliniat reprezentantul Ministerului de Externe al Ungariei.

Mentzer a amintit că anul trecut Ungaria a primit 4,8 miliarde de metri cubi de gaz prin conducta Turkish Stream și ramurile sale prin Bulgaria și Serbia.

Potrivit secretarului de stat, s-ar putea extinde diversificarea aprovizionării cu gaze prin creșterea capacităților de producție GNL în Croația, începerea producției la zăcămîntul de raft Neptun Deep din Romînia, precum și transportarea gazului azer. „Toate aceste opțiuni necesită o mulțime de bani, timp și o dezvoltare serioasă a infrastructurii, așa că în acest moment gazul rusesc este indispensabil”, a subliniat Mentzer.


El a mai menționat că singura alternativă la conducta de petrol Druzhba, prin care Ungaria primește acum materii prime rusești, este o conductă de petrol din Croația. Totuși, a spus secretarul de stat, nu are capacitate suficientă și, în plus, croații vor să majoreze taxa de tranzit de două ori și jumătate.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?