Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 903

Ungaria nu va renunța la importul de petrol și gaze din Rusia

9 mar. 22:45   Război în Ucraina
1720

Ungaria nu va renunța la importul de petrol și gaze din Rusia, la fel ca Statele Unite, a declarat premierul Viktor Orban, potrivit TASS.

El a menționat că a exprimat în mod clar colegilor din Uniunea Europeană poziția țării cu privire la respingerea interdicției privind importul de resurse energetice. "Am spus clar că nu putem urma exemplul Statelor Unite. Ei au impus sancțiuni asupra acestor produse ieri, aceasta va fi o povară insuportabilă pentru Ungaria, așa că acceptarea sancțiunilor [anti-ruse] este exclusă. Noi avem nevoie de gaze și petrol din Rusia", a conchis politicianul.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că autoritățile SUA au propus Venezuelei să înlocuiască livrările de petrol rusesc în schimbul relaxării sancțiunilor americane care nu permit Caracasului să vîndă materii prime. Oficialii americani s-au întîlnit cu președintele venezuelean Nicolas Maduro pentru primele discuții bilaterale din ultimii ani.

Pe 9 martie, președintele american Joe Biden a interzis importul de petrol rusesc în state. Autoritățile americane au început să lucreze asupra găsirii de noi surse de aprovizionare pentru a compensa întreruperea exporturilor de petrol și gaze.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав