X 
Criza energetică stiri: 1777
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 425

Ungaria are temerea că, din cauza conflictului din Ucraina, lumea se va împărți în blocuri

17 mar. 18:00   Război în Ucraina
1751 0

Ungaria se teme că, conflictul armat din Ucraina va duce la apariția în lume a unor noi blocuri politice și economice opuse, a căror creare contravine intereselor tuturor țărilor.

Despre acest lucru a declarat ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, vorbind la Ankara la reuniunea miniștrilor de Externe înainte de reuniunea liderilor Organizației Statelor Turcice (OTG).

"Ca urmare a războiului [din Ucraina], lumea se îndreaptă spre crearea de blocuri. Aceasta este o veste proastă pentru noi, deoarece apariția blocurilor contravine interesele noastre", a spus Szijjarto.
El a menționat că "în Europa s-a intensificat retorica războinică și, prin urmare, toți cei care pledează pentru pace ar trebui să-și dubleze eforturile". "Mă bucur că membrii Organizației Statelor Turcice își amintesc că marea majoritate a țărilor doresc pace", a adăugat ministrul.

Szijjarto a confirmat că Ungaria este interesată să continue cooperarea activă cu OTG și intenționează să participe la activitatea fondului de investiții al acestei organizații. El a mai spus ce fel de asistență a oferit țara sa Turciei în primele zile după cutremurul devastator și intenționează să ofere pentru a elimina consecințele acestui dezastru natural.

7
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий