X 
Criza energetică stiri: 1754
Cutremure stiri: 299
Eurovision stiri: 417

Ungaria a acuzat UE că folosește toate tipurile de șantaj

9 dec. 2022,, 11:45   Război în Ucraina
1584 0

Ministrul maghiar de Externe și Relații Economice, Péter Szijjártó, a cerut pregătiri pentru „atacuri grave” din partea Uniunii Europene (UE).

Cuvintele sale sînt citate de RIA Novosti.

El a menționat că Bruxelles recurge la aproape toate tipurile posibile de șantaj împotriva Budapestei. Potrivit ministrului de Externe, Ungaria a fost întotdeauna atacată, dar pînă la urmă s-a dovedit că avea dreptate. El și-a exprimat opinia că în perioada următoare este necesară și „pregătirea pentru viitoarele atacuri masive”.

Nu este prima dată cînd Szijjártó acuză Uniunea Europeană că este ostilă Ungariei. În special, el a afirmat că acuzațiile de corupție la adresa autorităților maghiare sînt nefondate. De asemenea, șeful Ministerului de Externe al Ungariei este convins că Parlamentul European urăște guvernul țării, care se opune curentului liberal. „Acum, la Bruxelles, există remarci politice împotriva Ungariei, pentru că aici este la putere de 12 ani un guvern conservator, creștin-democrat”, a spus el.

Anterior, un jurnalist maghiar, membru al Clubului Valdai, Gabor Stir, a sugerat că Uniunea Europeană face presiuni asupra Budapestei din cauza politicii prea independente a premierului Viktor Orban, care este prea suverană și iliberală pentru UE. „Viktor Orban “stă în coaste” Occidentului și și-ar dori să vadă un alt premier în fruntea guvernului ungar. Prin urmare, folosind problemele statului de drept și corupția ca pretext, Bruxelles-ul pune presiune asupra Budapestei”, a explicat Stir. Jurnalistul a mai adăugat că un alt motiv pentru nemulțumirea Bruxelles-ului este atitudinea lui Orban față de Rusia, care se bazează pe „politică reală și pragmatism”.


Ungaria este cel mai loial membru al Uniunii Europene față de Rusia, iar în problema aprovizionării cu petrol a regiunii a acționat ca un aliat. Datorită eforturilor ei, livrările prin conducta de petrol Druzhba au fost retrase din embargoul petrolier. Szijjarto a subliniat că Budapesta a blocat în mod constant cele mai ambițioase decizii și și-a asigurat excepții.

Anterior, premierul ungar a subliniat că sancțiunile UE împotriva Rusiei ar putea duce la război. El a cerut părților în conflict din Ucraina să reia negocierile. Orban a subliniat, de asemenea, faptul că politica de sancțiuni a UE față de Rusia nu a fost la înălțimea speranțelor puse în ea. „Europa se epuizează încetul cu încetul, în timp ce Rusia face bani buni între timp”, a menționat politicianul.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий