Unde trăieşte pisica care le face concurenţă leilor şi tigrilor

Unde trăieşte pisica care le face concurenţă leilor şi tigrilor

În ciuda a tot ceea ce ai putea crede, cea mai letală pisică din lume este ridicol de mică și de adorabilă. Această specie de felină trăiește în regiunea Africii de Sud și le face concurență leilor și tigrilor la capitolul ferocitate.

În ciuda a tot ceea ce ai putea crede, cea mai letală pisică din lume este ridicol de mică și de adorabilă. Această specie de felină trăiește în regiunea Africii de Sud și le face concurență leilor și tigrilor la capitolul ferocitate.Ca să îți faci o idee asupra felului în care arată imaginează-ți o pisică domestică, cu picioare negre care are între 35 și 50 de centimetri și o înălțime între 20 și 25 centimetri. Greutatea sa variază între unu și trei kilograme, conform International Society for Endangered Cats – adică e puțin mai ușoară decît un DEX.

„Filmarea pisicilor cu picioare negre este foarte dificilă, pentru că dimensiunea lor mică le face greu de urmărit prin vegetația înaltă. Mai mult, aceste pisici vînează mai mult noaptea, așa că producătorii au fost nevoiți să folosească camere speciale cu sensibilitate la lumină", a declarat Gavin Boyland, producătorul „Super Cats".

Ce mai feroce pisică din lume poate ucide într-o noapte între 10 și 14 rozătoare sau păsări – adică omoară o pradă la fiecare 50 de minute. În plus, rata sa de succes este trei ori mai mare decît cea a leilor. Însă, această felină este pe cale de dispariție din cauza faptului că oamenii i-au distrus habitatul natural.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load