COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6869

Un zgîrie-nori din China a început să se clatine puternic, din motive inexplicabile

19 mai. 19:30   În lume
1853 1

Unul dintre cei mai înalți zgîrie-nori din orașul sudic Shenzhen, China, a fost evacuat marți, după ce a început să se clatine inexplicabil.

Clădirea, numită SEG Plaza, cu o înălțime de aproape 300 de metri, a început in mod inexplicabil să se clatine în jurul orei 13:00, oamenii din interior fiind evacuați în siguranță, în timp ce pietonii au început să alerge panicați pe străzi. Clădirea a fost închisă, iar accesul în interiorul ei a fost interzis începînd cu ora 14:40.

Turnul găzduiește o piață importantă de electronice, precum și birouri, fiind amplasat în centrul unuia din orașele cu cea mai rapidă creștere economică din China.

Serviciile pentru situațiile de urgență investighează incidentul, încercînd să determine motivul care a provocat clătinarea turnului. Într-un comunicat dat publicității s-a mai menționat că în oraș nu s-a înregistrat niciun cutremur de pămînt în preajma acestui eveniment.

Autoritățile au precizat că toată lumea din interior a fost evacuată în condiții de siguranță și că experții nu au găsit „nicio crăpătură în pămîntul care înconjoară clădirea”. În aceeași declarație se mai spune că niciun perete nu a căzut și nici nu a suferit deteriorări.


Deocamdată, autoritățile n-au anunțat despre anumite planuri privind soarta edificiului din inima orașului cu peste 12 milioane de oameni. Pe rețelele sociale chineze au fost postate mai multe clipuri cu turnul zguduindu-se din fundație, în timp ce sute de oameni aflați în zona respectivă alergau îngroziți pe străzi.

Acesta este cel de-al 18-lea cel mai înalt turn din Shenzhen, potrivit evidențelor autorităților locale.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽