COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6873

Un uragan puternic a smuls caselor și a avariat sute de mașini în Kazahstan

26 iul. 15:15   În lume
1772 0

Un uragan puternic a doborît liniile electrice, a smuls din pămînt sute de copaci și a distrus acoperișurile clădirilor rezidențiale în regiunea Akmola din Kazahstan. Un videoclip cu consecințele dezastrului a publicat canalul Telegram KOKSHETAU.

În imaginile se văd distrugerile pe care dezastrul le-a provocat în satul Bestobe. Vîntul puternic a deteriorat acoperișurile și fațadele caselor și garajelor, a doborît garduri, stîlpi și linii electrice. Mașinile localnicilor au fost avariate din cauza căderii structurilor din lemn și a fragmentelor din clădiri.

Potrivit publicației "Sputnik Казахстан", puterea vîntului în timpul dezastrului a ajuns la 25-30 de metri pe secundă. Fără curent electric au rămas 147 de clădiri rezidențiale și obiecte de infrastructură. În regiune au ajuns deja echipe de electricieni și salvatori pentru a înlătura consecințele uraganului. Informații despre victime deocamdată nu există, valoarea daunelor cauzate de calamitate urmează a fi evaluată de o comisie convocată de urgență de autoritățile locale.

În luna mai, un uragan puternic, cu furtuni și ploi abundente, a distrus zeci de clădiri din regiunea Herson, a lăsat aproape cincizeci de localități fără electricitate. În ciuda faptului că dezastrul a făcut ravagii în regiune cel mult o oră, vîntul puternic a distrus acoperișurile a peste 100 de clădiri și 80 de case rezidențiale, a smuls din pămînt sute de copaci.
0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽