COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Un turist rătăcit nu a răspuns la telefon salvatorilor, deoarece nu cunoștea numărul

26 oct. 22:00   În lume
1357 0

Un bărbat care a rătăcit mai mult de o zi după ce a plecat în drumeții pe muntele Elbert, cel mai înalt din Colorado, a ignorat toate apelurile telefonice de la echipele de salvare care l-au căutat în total 30 de ore. Bărbatul le-a spus autorităților că nu a răspuns, întrucît apelurile veneau de la un număr necunoscut lui, potrivit The Guardian.

Excursionistul a fost dat dispărut pe 18 octombrie, în jurul orei 20.00, după ce nu s-a întors la locul unde era cazat, a declarat serviciul de căutare și salvare din comitatul Lake, transmite Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Autoritățile au încercat de mai multe ori să-l contacteze pe bărbat prin apeluri, mesaje text, dar și vocale, însă au fost ignorate de fiecare dată.

Ulterior, cinci membri ai echipei de salvare au fost trimiși în jurul orei 22.00 pentru a căuta în zonele unde s-ar fi putut afla omul. dar fără rezultat. Salvatorii s-au întors după aproximativ cinci ore, după ce nu l-au găsit pe drumețul dispărut pe vîrful de 4.401 metri.

Apoi, a doua zi, o a doua echipă a pornit la ora 7 dimineața pentru a căuta zonele în care drumeții „pierd de obicei traseul”. În timp ce încă îl căutau, au aflat că bărbatul s-a întors la locul de cazare.


Turistul le-a spus autorităților că s-a rătăcit la lăsarea nopții și „a sărit pe diferite trasee încercînd să găsească punctul potrivit de traseu”. În final, și-a găsit mașina a doua zi dimineață și s-a întors la cazare, fără să aibă habar că îl caută cineva. În acest timp, salvatorii au alocat aproximativ 32 de ore acestei misiuni.

„O concluzie de ținut minte este că omul a ignorat apelurile telefonice repetate de la noi, deoarece nu a recunoscut numărul. Dacă ați întîrziat conform itinerarului și începeți să primiți apeluri repetate de la un număr necunoscut, vă rugăm să răspundeți la telefon, poate fi o echipă de căutare și salvare care încearcă să confirme că sînteți în siguranță!”, a transmis echipajul de salvare din comitatul Lake, într-un comunicat.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X