COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un tribunal rus i-a interzis candidatului promovat de Aleksei Navalnîi să participe la alegerile locale

Un tribunal rus i-a interzis candidatului promovat de Aleksei Navalnîi să participe la alegerile locale

Un tribunal din Rusia i-a interzis candidatului promovat de criticul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, chiar în ultima sa înregistrare video înainte de a i se face rău, să participe la cursa electorală pentru un loc în consiliul oraşului Novosibirsk, Siberia, a anunţat luni echipa lui Navalnîi, informează Reuters.

"Am aflat astăzi că un tribunal i-a interzis candidatului nostru (Daniil) Markelov participarea în alegeri", a declarat purtătoarea de cuvînt a lui Navalnîi, Kira Iarmîş, într-o înregistrare postată pe YouTube.

Navalnîi a filmat înregistrarea video pentru promovarea candidaţilor opoziţiei din Novosibirsk în timpul călătoriei sale în Siberia, cu cîteva zile înainte să i se facă rău în timpul zborului de întoarcere spre Moscova.

Alegerile locale sînt programate pentru 13 septembrie.

Aliaţii săi au difuzat înregistrarea luni şi aceasta a fost vizualizată de aproape o jumătate de milioan de ori în doar cîteva ore după difuzare.

"Aici ar putea fi unul dintre oraşele cele mai prospere din lume, însă în loc de aceasta avem un ghetou rusesc din panouri de beton", spune Navalnîi în înregistrarea video, cu referire la prefabricatele folosite de Rusia din perioada sovietică pentru construcţia blocurilor cu multe etaje.

"Scopul nostru este să eliberăm capitala Siberiei de ocupanţi", spune Navalnîi.

Markelov ar fi trebui să candideze împotriva unui dezvoltator local, Aleksei Djulai, de la partidul puterii Rusia Unită.

În prezent, Navalnîi se află în comă indusă într-un spital din Berlin, care a anunţat că examinarea sa a dezvăluit urme de otrăvire, însă doctorii ruşi care l-au tratat pe Navalnîi într-un spital din Siberia au contrazis acest diagnostic.

Tribunalul regional a respins înregistrarea lui Markelov drept candidat după ce a găsit că două dintre cele 121 de semnături în susţinerea lui nu erau valide, a spus Markelov. El a declarat pentru Reuters că va contesta această decizie la Curtea Supremă a Federaţiei Ruse.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load