Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Un tînăr care a mîncat ani de zile doar cartofi prăjiți și-a pierdut vederea

4 sep. 2019,, 03:30   Externe
2636 0

Experții trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele alimentației nesănătoase după ce un adolescent a orbit pentru că a mâncat ani de zile doar cartofi prăjiți, pîine și ocazional șuncă sau cîrnați, scrie BBC News.

Un tînăr de 17 ani din Bristol, Marea Britanie, și-a pierdut vederea din cauza unul regim alimentar absolut dezastruos.

Potrivit BBC, adolescentul a mîncat timp de ani de zile doar cartofi prăjiți sau chipsuri din pungă, cu pâine albă și, ocazional, cîte o bucată de șuncă sau cîrnat.

La vîrsta de 14 ani, tînărul se simțea deja obosit, așa că a fost consultat de doctorul său de familie, care l-a diagnosticat cu lipsă de vitamine și i-a oferit un tratament, dar și o dietă. Tânărul nu le-a urmat însă.

După trei ani, el a ajuns la spitalul oftalmologic din Bristol, din cauza problemelor tot mai mari de vedere. Medicii au descoperit că dezvoltase neuropatie optică nutrițională.


Tînărul avea o lipsă de vitamine, în special B12 și D, dar și de minerale importante. ”Își pierduse mineralele din oase, ceea ce este chiar șocant pentru un tînăr de vîrsta lui”, a spus un medic din Bristol.

Tehnic vorbind, adolescentul este acum orb. El nu poate conduce și întâmpină mari dificultăți cînd citește, când se uită la televizor sau cînd pur și simplu încearcă să distingă fețele oamenilor cu care vorbește.

Poate totuși să meargă pe stradă fără ajutor, deoarece are încă vedere periferică. Din păcate, afecțiunea sa, neuropatia optică nutrițională, nu mai poate fi vindecată atunci când este lăsată netratată mult timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав