X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Un tigru mascul a avut grijă de patru pui după moartea mamei lor

21 iul. 2021,, 16:45   Externe
3586 0

În familiile de tigri, mama îngrijește puii. După naștere, puii de tigru rămîn cu ea timp de doi ani, dezvoltîndu-și abilitățile de vînare și supraviețuire, apoi pleacă singuri.

Dar, de cînd o tigroaică a murit în rezervația Panna Tiger din India, în luna mai a acestui anâ din motive necunoscute, tatăl-tigru a dat dovadă de "un comportament rar", avînd grijă de cei patru pui în afară de rolul obișnuit de apărător.

După cum scrie nat-geo.ru, personalul rezervației a observat cînd tigrul a prins un cerb și a împărțit prada cu puii. De asemenea, el comunică în mod regulat cu puii și îi cheamă să-l urmeze.

Directorul rezervației, Uttam Sharma, spune că puii de tigru în vîrstă de 8 luni sînt sub supravegherea atentă a specialiștilor în protecția naturii. Acum ei par a fi sănătoși și activi și nu există nimic care să indice că se confruntă cu vreun stres.

"Tigrul vizitează în mod regulat acești pui, iar comportamentul său arată că nu reprezintă o amenințare pentru ei. Am văzut cum pui de tigru se joacă cu tigrul mascul care împarte regulat prada cu ei", spune Uttam Sharma.


Parcul Național Panna Tiger este situat în statul Madhya Pradesh India centrală.0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав