COVID-19 în MOLDOVA

Un senator rus a răspuns amenințărilor SUA cu privire la înrăutățirea relațiilor din cauza Belarusului

Un senator rus a răspuns amenințărilor SUA cu privire la înrăutățirea relațiilor din cauza Belarusului

Senatorul rus Alexei Pușkov a reacționat la amenințările SUA privind înrăutățirea relațiilor ruso-americane din cauza Belarusului. Membrul Consiliului federației și-a împărtășit opinia pe Twitter.

Potrivit lui Pușkov, asemenea declarații ale Washingtonului reprezintă o nouă tentativă de presiune asupra Rusiei. "Departamentului de stat afirmă că în Belarus nu este vorba despre competiția geopolitică dintre SUA și Rusia, și imediat vine cu amenințări la adresa Moscovei, care vorbesc despre contrariul: SUA vedere situația în Belarus, anume din punctul de vedere a slăbirii poziției Rusiei", a scris senatorul, transmite lenta.ru.

Anterior, asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA pentru Europa și Eurasia, George Kent, a declarat că relațiile dintre SUA și Rusia se vor înrăutăți în cazul "intervenției de forță deschise" a Moscovei în situația din Belarus. El consideră această evoluție ca fiind cel mai rău scenariu.


Pe 9 august, în Belarus au avut loc alegeri prezidențiale. Potrivit CEC, Alexandr Lukașenko, care a candidat pentru al șaselea mandat, a acumulat 80 la sută din voturi. Acest lucru a provocat proteste masive care durează deja de cîteva săptămîni.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load