COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 527
Coronavirus stiri: 7857

Un senator rus a comentat declarația ministrului de Externe al Marii Britanii

4 mai. 2021,, 07:16   În lume
1319 1

Membrul Consiliului Federației, Alexei Pușkov în contul său de Twitter a răspuns la cuvintele ministrului britanic de Externe, Dominic Raab, care a spus că relațiile dintre cele două țări vor depinde de comportamentul Moscovei.

Senatorul a menționat că ministrul britanic "l-a copiat cuvînt cu cuvînt" pe Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken. "Putem să-i returnăm această condiție: dacă Londra își va schimba politica și va renunța la rusofobie, îmbunătățirea relațiilor dintre țările noastre va fi posibilă", a scris Pușkov.

La 3 mai, ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a evaluat posibilitatea unor relații "pozitive" cu Rusia. Potrivit lui, "ușa pentru relații pozitive [cu Rusia] și diplomație rămîne întotdeauna deschisă pentru noi", dar " comportamentul Rusiei trebuie să se schimbe."

Potrivit acestuia, Rusia merge "împotriva normelor de bază ale dreptului internațional" fiind unul dintre cei cinci membri permanenți ai Consiliului de securitate al ONU. De exemplu, Raab a numit "balansarea pe muchia războiului și zăngănitul armelor la granițele Ucrainei", precum și atacurile cibernetice atribuite Moscovei.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X