Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Un senator american a propus impunerea de sancțiuni asupra procurării de către China a petrolului din Rusia

27 iul. 07:25   Război în Ucraina
1800

Senatorii americani conduși de Marco Rubio (republican din partea statului Florida) au cerut autorităților impunerea de sancțiuni asupra vînzării petrolului rusesc și a altor resurse energetice către China. Despre acest lucru a anunțat Bloomberg miercuri, 27 iulie.

Potrivit acestuia, senatorii Marco Rubio, Rick Scott (republican din partea statului Florida) și Kevin Kramer (Republican din partea statului Dakota de Nord) sînt autorii unui proiect de lege care presupune introducerea unor amenzi pentru orice organizație care asigură sau înregistrează cisterne care transportă petrol sau gaze naturale lichefiate din Rusia în China.

Potrivit agenției, încetarea livrărilor de petrol rusesc în China ar putea duce la o concurență mai dură din partea Beijingului pentru petrolul din Orientul Mijlociu și Africa, ceea ce ar putea duce la prețuri mai mari la materiile prime.

Embargoul impus de Uniunea Europeană și Statele Unite asupra achizițiilor de petrol rusesc a dus la o creștere accentuată a prețurilor, ceea ce a permis Federației Ruse să redirecționeze volume mari de materii prime către alte piețe, în primul rînd către India și China, și chiar să-și crească veniturile, chiar dacă vinde volume mai mici de petrol la preț redus. UE și SUA suferă pierderi, inclusiv un efect secundar sub formă de inflație. În acest context, în urma rezultatelor Summitului Grupului celor șapte (G7), a fost adoptată o declarație în care liderii "G7" au promis să examineze posibilitatea limitării prețurilor la petrolul rusesc prin interzicerea furnizării de servicii pentru transportul său pe mare dacă costul materiilor prime depășește plafonul "convenit de partenerii internaționali."

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав