Un profesor de la Harvard dezvăluie secretul unei vieți fericite

Un profesor de la Harvard dezvăluie secretul unei vieți fericite

Profesoara de la Harvard Business School, Ashley Whillans, susţine că gestionarea defectuasă a timpului îi împiedică pe oameni să fie fericiţi.


Ashley Whillans este de părere că oamenii nu au timp să fie fericiţi. Majoritatea dintre noi face exact contrariul a ceea ce ar trebui. „Supraestimăm cantitatea de timp necesară pentru a ne bucura de o experienţă“, spune acesta, relatează Science Alert, citat de EXQUIS. Whillans este de părere că principalul motiv este că pierdem micile pauze pe care le-am putea folosi eficient.


Pauza de 5 minute


„Cinci minute petrecute cu un coleg sau 20 de minute pe o bicicletă eliptică au adesea beneficii mult mai puternice decît ne-am aşteapta“.


Verificarea e-mailului sau petrecerea timpului pe social media în cele 5 sau 10 minute sînt împotriva bunei dispoziţii. Gîndul că nu avem timp pentru a face ceva plăcut ne împiedică să ne bucurăm de experienţe şi le înlocuim cu lucruri banale.


„Puţini oameni s-ar prezenta la birou la ora 8 dimineaţa fără să ştie ce vor face pînă la ora 13.00. Şi, totuşi, oamenii se vor întoarce acasă la ora 18.00 deşi nu s-au gîndit ce vor face pînă la ora 23.00, astfel ajungînd să risipească o resursă importantă de timp“, spune Laura Vanderkam, expert în managementul timpului.


Vanderkam recomandă în mod special petrecerea timpului cu prietenii şi familia, observînd că cei care îşi fac timp pentru oamenii importanţi din viaţa lor sînt mult mai fericiţi. Socializarea în viaţa reală provoacă sentimentul de libertate.


Un studiu publicat în Jurnalul de Psihologie Experimentală a constatat că oamenii sînt mai fericiţi atunci cînd împărtăşesc trăirile cu cei din jurul lor. Pauzele de 5 minute sînt o resursă importantă pe care nu întotdeauna o utilizează înţelept.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load