X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Un politician spune de ce Macron îi sperie pe francezi de un conflict cu Rusia

19 mar. 15:00   Externe
2815 0

Prin declarațiile sale despre presupusa "amenințare rusă", președintele francez Emmanuel Macron încearcă să îi înfricoșeze pe francezi pentru a obține sprijinul populației, a declarat fostul candidat la președinția Franței și lider al partidului de extremă dreapta "Reclamation" Eric Zemmour.

"Cred că Emmanuel Macron încearcă să îl intimideze nu pe (președintele rus) Vladimir Putin, ci pe francezi. El este convins că francezii se vor uni în jurul președintelui în caz de pericol. Aceasta este o tehnică de control, o tehnică de manipulare a maselor. De dragul obiectivelor sale politice, Macron vorbește despre "un război care ne privește pe toți", a declarat Zemmour la postul de radio Europe 1.

Condamnînd declarațiile belicoase ale lui Macron, Zemmour a spus că "poți vorbi despre război dacă ai cel puțin o armată decentă", menționînd că în "Ucraina sînt distruse 10 tancuri occidentale pe zi, în timp ce Franța însăși are doar 200". El a îndemnat Franța să își aleagă de sine stătător politica externă.

Potrivit unui sondaj Ifop pentru Journal du Dimanche (JDD) publicat cu o zi înainte, doar 28% dintre francezi aprobă rezultatele lui Macron. În același timp, partidul președintelui se află mult în urma partidului de extremă dreapta Rassemblement National (RN) la viitoarele alegeri europarlamentare din iunie. Astfel, 31% dintre alegători sînt gata să voteze pentru RN, în timp ce pentru coaliția prezidențială Renaissance-Horizons-MoDem - doar 18%.

19
3
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?