Un politician maghiar s-a costumat în găină: Ce l-a determinat

Un politician maghiar s-a costumat în găină: Ce l-a determinat

Pentru partidele de opoziţie din Ungaria este tot mai dificil să se facă auzite în presa de stat maghiară, controlată cu atenţie de guvernul de la Budapesta.


Aşa că unele formațiuni - şi mari, şi mici - au ales metode mai puţin obișnuite pentru a se face remarcate în ochii alegătorilor.


Un bărbat costumat în găină este fostul purtător de cuvînt al partidului Cîinele cu Două Cozi din Ungaria. Pe lista de priorităţi a formaţiunii - una satirică - se afla interzicerea concursului Eurovision şi sieste obligatorii după masă. Invitat la o dezbatere la postul naţional de televiziune pe cînd încă era purtător de cuvînt, oficialul a avut un discurs cel puţin ciudat.


Jozsef Tichy-Racs: ”Îmi puneau întrebări care aveau un singur răspuns rezonabil şi care era “cluck-cluck”, cum spun englezii. Cotcodac, cotcodac.”


De ce s-ar costuma unul dintre membrii unui partid într-o găină? Motivul este simplu. Partidele de opoziţie sînt nevoite să fie inventive ca să ajungă în atenţia alegătorilor - pentru că presa de stat le ignoră complet.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load