Un pilot a adormit în timpul unui zbor (VIDEO)

Un pilot a adormit în timpul unui zbor (VIDEO)

Pilotul despre care se crede că este un ofițer superior de la China Airlines, cea mai mare companie aeriană din Taiwan, a fost filmat în timp ce dormea în cabina de pilotaj a unui Boeing 747.

Imaginile au fost surprinse de copilot în timpul zborului și au fost făcute publice. Pilotul cu aproape 20 de ani de experiență în meserie a fost sancționat disciplinar de către compania aeriană, potrivit metro.co.uk. De asemenea, China Airlines a decis să-l sancționeze și pe copilotul avionului pentru că nu l-a trezit pe pilot. Videoclipul cu pilotul care doarme a fost publicat la cîteva zile după ce piloții companiei au încheiat greva care ținuse o săptămînă. În regulament scrie că piloții pot dormi în cabina de pilotaj pe durata zborurilor lungi, dar cu cîteva reguli pe care trebuie să le respecte: să nu doarmă foarte mult, să fie copilotul prezent și să tragă scaunul mai departe de bordul de control al avionului.

Acum doi ani, un pilot al companiei Pakistan International Airlines a fost suspendat, după ce o fotografie cu el dormind la clasa business a avionului pe care trebuia să îl piloteze a fost făcută publică. În 2009, un avion Air France, care efectua un zbor de la Rio de Janeiro spre Paris, s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, după ce căpitanul a pus aeronava în modul de autopilot și i-a lăsat la manșă pe cei doi copiloți.  Toate cele 228 de persoane aflate la bordul aeronavei și-au pierdut viața. 

                                                  

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load