X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Un pește rar a fost adus la țărm în statul american Oregon

19 iun. 00:30   Externe
5290 0

Un pește neobișnuit și rar, cunoscut și sub numele de "diavol de mare", a ajuns în mod neașteptat pe țărm în statul american Oregon. Fox News este primul care a relatat această știre.

Angajații oceanariului privat Seaside Aquarium au postat pe rețelele de socializare o fotografie cu înfricoșătoarea descoperire. Potrivit datelor lor, peștele aparține speciei Himantolophus sagamius, care trăiește în Oceanul Pacific. În lume au fost descoperiți în total 32 de indivizi din această specie, iar exemplarul găsit în Oregon a fost primul pentru acest stat. Anterior, acești pești au fost găsiți în Noua Zeelandă, Japonia, Hawaii, Ecuador, Chile, California și Rusia. Oficialii Seaside Aquarium s-au exprimat cu dificultate cu privire la modul în care peștele de mare adîncime a ajuns pe țărm. Ei au lăsat peștele pe plajă pentru a deveni "parte a ciclului său natural de viață".

Peștii de aceste gen, care trăiesc în Pacific, își duc viața la adîncimi cuprinse între 610 și 1.006 metri și, la fel ca alți membri ai Himantolophus sagamiu, sînt prădători. Pentru a atrage prada, ei folosesc lumina provenită de la "tija" fosforescentă care le crește pe cap. Principalii vînători în rîndul acestei specii sînt femelele, care sînt de zece ori mai mari decît masculii.

Himantolophus sagamius sînt consumatori fără discernămînt și vor mînca tot ce le cade în gură.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав