Criza energetică stiri: 790
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Un pacient de 88 de ani din Franţa a fost operat pe inimă sub hipnoză

27 sep. 2018,, 22:24   Război în Ucraina
2143

O infirmieră, pregătită pentru acesată tehnică, i-a ”șoptit” la ureche despre pasiunile și călătoriile sale. Așa l-a făcut să creadă că se plimbă prin Egipt și Canda sau că are grijă de legumele din grădina lui favorită.

Și a funcționat! Chirurgii i-au înlocuit valva aortică fără anestezie.

La o săptămînă după intervenția chirurgicală, fără anestezie, Achille Curtois se simte foarte bine și chiar s-a întors la grădinărit, ocupaţia lui favorită.

O asistentă medicală, antrenată pentru aceasta tehnică, s-a aflat alături de pacient pe întreaga durată a intervenţiei chirurgicale. Şi i-a şoptit la ureche cuvinte care l-au purtat în ţări pe care ar vrea să le viziteze, Egiptul şi Canada. L-a dus chiar şi în grădină care îi este atît de dragă.

“Folosind această tehnică bazată pe discuție continuă și urmărind ritmul respirației, pacientul poate “evada” din propria lui minte. Este ca și cînd ar părăsi spitalul și ar fi purtat în locurile în care îi place să fie”, spune asistenta.


Sub hipnoză fiind, pacientul aproape a adormit cîteva minute. Și spune că nu a simţit absolut nicio durere.

Echipa medicală i-a înlocuit valva aortică fără anestezia generală, considerată foarte dură pentru organism, adică fără injectarea unor substanţe ca morfina sau anxioliticele, substanțe ce pot prezenta și efecte secundare.

“Cea mai mare surpriză pentru noi a fost că intervenția a decurs la fel ca una normală. Singura diferență a fost că a trebuit să vorbim în șoaptă, nu cu voce tare, în blocul operator, pentru a nu perturba legătura stabilită între asistenta medicală și pacient”, a explicat medicul.

După această reuşită spectaculoasă, alte intervenţii chirurgical fără anestezie sînt programate în săptămînile viitoare. Studiile arată că 80% dintre oameni sînt receptivi la hipnoza.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав