COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 397 151   INFECTAȚI 256 103(+49)   TRATAȚI 249 129     DECESE 6168(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1202
Preşedintele stiri: 2777

Un pacient cu COVID a murit așteptînd să se elibereze un pat de terapie intensivă

24 oct. 2020,, 13:45   În lume
3170 0

Un pacient cu COVID-19 internat în Spitalul Municipal din Mediaş, Romînia, unitate ce nu are paturi de ATI pentru bolnavii cu noul coronavirus, a decedat vineri, în timp ce aştepta să fie transferat într-o secţie de Terapie Intensivă dintr-un alt spital, a declarat pentru AGERPRES directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, medicul Gabriel Budescu.

„A murit. S-a cerut să fie dus undeva la un ATI, nu a avut loc nicăieri, pentru că nu sînt locuri. Cei de la Turda, spre exemplu, cer şi ei paturi peste tot. Omul a fost pus pe oxigen, numai că a avut multe comorbidităţi (...), trebuia intubat”, a explicat medicul Gabriel Budescu.

Spitalul Municipal din Mediaş are secţie ATI unde există şase paturi, dar acestea sînt pentru pacienţii care nu sînt infectaţi cu noul coronavirus şi nu sînt pregătite suficient pentru bolnavii cu COVID-19. Directorul DSP Sibiu a anunţat că Spitalul Municipal din Mediaş face pregătiri pentru ca de luni să aloce trei paturi ATI pentru pacienţii COVID-19.

Întrebat ce şanse de supravieţuire avea acest pacient COVID-19 care nu a mai apucat să fie intubat într-un ATI, Gabriel Budescu a spus că şansele erau destul de mici. „85% din pacienţii care sînt la ATI intubaţi se duc. Cam asta este şansa, care este foarte mică”, a afirmat el.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?