Un oraș din Rusia a fost cuprins brusc de beznă și frig (FOTO)

Un oraș din Rusia a fost cuprins brusc de beznă și frig (FOTO)

Locuitorii din Yakutia, Siberia, s-au confruntat din nou cu un fenomen bizar. Oamenii s-au trezit într-o beznă totală, după ce în urmă cu aproape un an, au avut parte de aceeași experiență.


Locuitorii din Yakutia nu au văzut pe cer nicio rază de lumină până după ora 8.00. Cu aproape un an în urmă, pe 21 iulie 2018, oamenii au avut parte și atunci de o dimineață întunecată, în localitățile Eveno-Bytantaysky, Zhygansky și Vekhoyansky.


Timp de trei ore, cerul a fost complet întunecat, având o nuanță ușor gălbuie. Toate aceste au fost apoi urmate de o scădere bruscă de temperatură, potrivit siberiantimes.com.


Potrivit unor teorii lansate de experții în meteorologe, ”întunericul” a fost cauzat de un fum provenit de la incendiile de vegetație care a ajuns la norii de ploie.


”Deja a devenit o tradiție ca în fiecare lună de august sau iulie să ne trezim panicați, pentru că Soarele lipsește”, a spus unul dintre locuitorii din Verkhoyansk.


Mai mult, în aer era și o cantitate mare de monoxid de carbon, care a accelerat procesul de formare al norilor, potrivit specialiștilor în meteorologie de la stația Yevgeny Tishkovets.


Aceștia au publicat și două hărți explicative, în una dintre ele apare o mare cantitate de monoxid de carbon în aer, iar în cea de-a doua apar foarte mulți nori de ploaie.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load