COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un oraș din Brazilia părea să fi atins imunitatea de grup, însă...

Manaus este capitala celui mai întins stat brazilian, Amazonas, dar și locul unde un grup de oameni de știință a crezut că s-a atins imunitatea de grup față de noul coronavirus, scrie BBC. După ce a fost lovit puternic de pandemie, în aprilie și mai - perioadă în care cimitirele cu greu făceau față numărului mare de decese, bilanțul morților s-a redus simțitor în orașul brazilian cu o populație de 2,2 milioane de locuitori, transmite digi24.ro.

Un studiu postat pe site-ul webRvix sugera că Manaus ar fi atins imunitatea de grup, acel moment în care suficienți oameni au anticorpi astfel încât răspîndirea virusului este încetinită puternic sau chiar oprită. Oamenii de știință estimau că până la 66% din populația orașului Manaus avea anticorpi pentru COVID-19.

"Toate semnele indică faptul că însuși supraexpunerea la virus a provocat reducerea numărului cazurilor și morților în Manaus", a declarat unul dintre autorii studiului.

Însă speranțele apariției imunității de grup au fost spulberate când numărul zilnic de cazuri a reînceput să crească. După eliminarea restricțiilor, autoritățile din Manaus au reintrodus interdicții asupra adunărilor publice și petrecerilor timp de 30 de zile. Totodată, au fost restricționate din nou orele de funcționare ale magazinelor și restaurantelor.

Primarul Arthur Virgilio a declarat pentru Reuters că este vina președedintelui Jair Bolsonaro. "Guvernul trebuie să ia situația în serios și să spună adevărul", a declarat Virgilio. Criticii lui Bolsonaro îl acuză că minimalizează riscurile pandemiei și ignoră recomandările experților.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load