COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6898
Coronavirus stiri: 7664

Un nou tir cu rachete dinspre Liban către Israel, al doilea în două zile

6 aug. 22:30   În lume
1205 0

Peste zece rachete au fost lansate vineri dinspre Liban către Înălţimile Golan ocupate de Israel, ceea ce a declanşat alarma antiaeriană în mai multe localităţi israeliene, acesta fiind al doilea incident de acest tip în regiune în numai două zile, transmite EFE.

"Au fost lansate cel puţin zece rachete din Liban către teritoriul israelian", cele mai multe "au fost interceptate" de sistemul de apărare antiaeriană israelian, iar cîteva au căzut într-o zonă nepopulată, a transmis armata într-un comunicat de presă.

Incidentul se produce la două zile după un eveniment similar. Miercuri au fost lansate trei proiectile dinspre Liban către nordul Israelului. Forţele armate israeliene au răspuns acestei agresiuni cu trei runde de atacuri de artilerie şi un bombardament aerian în zori de zi, primul asupra sudului Libanului de la războiul din 2006.

Puternica mişcare libaneză Hezbollah a declarat vineri că a tras zeci de rachete asupra teritoriilor din regiunea contestată a Înălţimilor Golan, ocupată de Israel din 1967, ca represalii la loviturile aeriene israeliene din sudul Libanului. "În replică la raidurile aeriene israeliene, Rezistenţa islamică a bombardat un teritoriu situat în apropierea poziţiilor forţelor de ocupaţie israeliene în regiunea fermelor Chebaa", denumirea libaneză a acestui sector, a anunţat gruparea într-un comunicat.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽