COVID-19 în MOLDOVA

Un nou record de îmbolnăviri cu noul coronavirus la nivel mondial

Un nou record de îmbolnăviri cu noul coronavirus la nivel mondial

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat duminică 307.930 de noi îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record la nivel global, informează Reuters.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în India, SUA şi Brazilia, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul OMS.

Bilanţul deceselor a crescut cu 5.537 de morţi, ajungînd la peste 910 mii. În ultimele 24 de ore, SUA şi India au raportat, fiecare, peste 1.000 de noi decese, transmite moldova.europalibera.org.

Din cauza creșterii rapide a numărului de noi infecții cu Covid-19, în Israel s-a impus din nou o înghețare a vieții economice și sociale timp de trei săptămîni. Premierul Benjamin Netanyahu a precizat că măsura de carantină ar putea fi prelungită la nevoie.


Școlile și centrele comerciale se închid iar israelienii nu au voie să se îndepărteze de casele lor la mai mult de 500 de metri.

Între timp, compania AstraZeneca și Universitatea Oxford au anunțat reluarea testelor clinice din faza a treia la unul din cele mai avansate vaccinuri experimentale anti-Covid. Fuseseră suspendate săptămîna trecută din motive de securitate.

În Republica Moldova, duminică, s-au înregistrat 264 de noi cazuri de contaminare duminică, totalul ridicîndu-se la aproape 43 de mii. Numărul deceselor legate de Covid-19 este de 1.123.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load