Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Un nou lot de asistență umanitară destinat refugiaților din Ucraina, donat Moldovei de SUA

13 sep. 13:01   Război în Ucraina
2197 0

Corturi, paturi pliante, dar și alte obiecte necesare, destinate refugiaților din Ucraina au fost donate țării noastre din partea Statelor Unite ale Americii.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon a precizat că ajutorul va contribui la condiții de trai mai bune oamenilor care au fost nevoiți să-și părăsească locul de trai.

Secretarul general al MAI, Serghei Diacon a menționat că acest lot umanitar vine să sprijine nevoile oamenilor care se află în dificultate din cauza războiului în Ucraina.

„O prietenie adevărată se simte atunci cînd prietenul înțelege nevoile și grijile la celui care ține. O relație internațională adevărată și bazată pe reciprocitate în ceea ce înseamnă înțelegerea necesităților este una cînd țara vine să-și ajute nu doar propriul popor și popoarele care sunt alături de ea. Această cooperare se bazează pe ajutorul reciproc. Astăzi asistăm la un gest de mărinimie din partea poporului american, care cine să sprijine nu doar necesitățile noastre, a celor care se află în dificultate din cauza războiului, vine să sprijine cetățenii acestor țări. Ajutorul umanitar nu se măsoară în bani, se măsoară în mărinimie”, a declarat secretarul general al MAI, Serghei Diaconu.

Menționăm că aceasta este a doua parte a asistenței umanitare oferit de SUA. Lotul urmează să fie distribuit la centrele de refugiați din țara noastră.Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав