Un nou atac cu drone asupra Kievului

12 iul. 09:16   Război în Ucraina
2235 0

În această noapte a fost lansat un nou val de atacuri kamikaze cu drone asupra Kievului şi a regiunii sale, a declarat miercuri armata ucraineană, cu cîteva ore înainte ca Zelenski să se întîlnească cu liderii NATO la summitul de la Vilnius, scrie The Guardian.

Potrivit informaţiilor preliminare ale armatei ucrainene, nu au existat rapoarte imediate privind victime sau distrugeri majore. Toate dronele au fost interceptate înainte de a-şi atinge ţintele.

Martorii Reuters din Kiev au auzit la Kiev explozii asemănătoare cu sunetul sistemelor de apărare aeriană care interceptează obiecte aeriene. Nu se ştie cîte drone iraniene Shahed au fost lansate şi cîte au fost interceptate.

Alerte aeriene au fost emise timp de peste două ore deasupra Kievului şi în întreaga Ucraină, iar luptele au continuat în timp ce liderii NATO s-au reunit pentru un summit pe care Kremlinul l-a criticat, avertizînd că Moscova va răspunde pentru a-şi proteja propria securitate.

Cu o noapte înainte, Rusia a lansat 28 de drone asupra Kievului şi a portului sudic Odesa, apărarea aeriană a Ucrainei doborînd 26 dintre dronele Shahed.

9
4
2
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?