Ministrul Apărării Israelului, născut în Moldova și-a dat demisia

14 noi. 2018,, 14:01   Război în Ucraina
3040 0

Ministrul Apărării Israelului, Avigdor Liberman, și-a anunțat demisia din cauza dezacordului cu încetarea acțiunilor militare împotriva insurgenților palestinieni din Fîșia Gaza.

Plecarea liderului partidului Casa Noastră Israelul din fruntea Ministerului Apărării nu-l lipsește pe prim-ministrul țării, Beniamin Netaniaju, de susținerea majorității parlamentare, însă scade din puterea coaliției de dreapta pînă la 61 de mandate din cele 120, crescînd șansele unor alegeri anticipate.

"Sînt aici pentru a-mi anunța demisia din funcția de ministru al Apărării", a declarat Liberman în cadrul unei conferințe de presă.

Mai înaite acesta a șovăit să pună în practică decizia guvernului de încetare a acțiunilor militare în Fîșia Gaza după cîteva zile de schimburi de focuri cu insurgenții palestinieni, care au acceptat un armistițiu, respectîndu-l începînd cu ziua de ieri. Politicianul a declarat că informațiile potrivit cărora ar fi votat în favoarea acestei decizii sînt false și a îndemnat din nou la punerea în practică a unor lovituri aspre asupra enclavei controlate de HAMAS.

Liberman ocupă postul de ministru al Apărării din anul 2016, la un an de la alegerile parlamentare. În două guverne, conduse de Netaniahu, acesta a ocupat portofoliul ministrului Afacerilor Externe.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?