COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 558 INFECTAȚI 288 377(+647)   TRATAȚI 272 677     DECESE 6679(+14)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6634

Un miner sărac din Tanzania a făcut cea mai norocoasă descoperire din viața lui

25 iun. 2020,, 19:30   În lume
2357 0

Un miner sărac din țara africană Tanzania a făcut cea mai norocoasă descoperire din viața lui – două pietre prețioase imense, cele mai mari descoperite vreodată în această țară. Grație acestei descoperiri, el va primi un cec de 3,35 de milioane de dolari, relatează The Guardian.

Cele două pietre prețioase violet-albastre, fiecare de dimensiunea unui antebraț, au fost descoperite de Saniniu Lazier într-una din minele tanzaniene din nordul țării. Minele sînt înconjurate de un zid pentru prevenirea traficului de astfel de pietre direct din mină.

„Dăm o petrecere mare mîine”, a spus minerul, un om sărac care trăiește de pe o zi pe alta din munca pe care o face în subteran. „Vreau să construiesc un mall și o școală. Vreau să construiesc școală în apropiere de casa mea. Sînt mulți oameni săraci aici care nu își permit să își ducă copiii la școală”, a mai spus el.

Prima piatră prețioasă descoperită cîntărește 9,27 kilograme, iar a doua 5.103 kilograme. Tanzanita este o piatră prețioasă care poate fi găsită doar într-o mică regiune din nordul accestei țări.

Minerul va primi din partea Băncii Naționale a țării un cec de peste 3 milioane de dolari, după ce instituția a decis cumpărarea celor două pietre. El a fost felicitat și de președintele Tanzaniei prin telefon.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽