X 

Un medic din China a căzut din picioare de oboseală

18 feb. 2020,, 23:59   Război în Ucraina
2970 0

În timp ce victimele au acaparat atenția lumii, se ştiu puține lucruri despre medicii din China care luptă împotriva noului coronavirus.

Aproape 90% dintre doctorii din Wuhan, oraşul-focar al epidemiei, s-au îmbolnăvit în timp ce-şi făceau meseria. Unii au luat virusul, alții au căzut din picioare de oboseală, transmite Noi.md cu referire la Digi24.

Ocupat cu salvarea de vieţi, un doctor se pune pe el însuşi pe ultimul plan. Epuizat din cauza orelor suplimentare, el s-a prăbuşit pentru 30 de secunde. A încercat să-şi revină, dar nu a reuşit să meargă normal. În scurt timp s-a prăbuşit din nou şi a lovit cu putere solul.

De data aceasta şi-a pierdut cunoştinţa pentru 5 minute. După ce a primit îngrijiri medicale, a insistat să lucreze în ziua următoare. În urma căzăturii, bărbatul s-a lovit la cap şi şi-a rupt dinţii din faţă.

Un alt doctor a mărturisit că a făcut până la 8 intervenţii pe zi. Cadrele medicale spun că el lucrează mereu până târziu şi biroul este casa lui.


Povestea i-a impresionat pe mulţi în mediul online: „Aceasta e cu adevărat o slujbă cu risc ridicat, respect“, „Meseria de medic e una nobilă şi grea“

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?