COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un medic a dezvăluit inutilitatea controalelor la coronavirus din aeroport

Un medic a dezvăluit inutilitatea controalelor la coronavirus din aeroport

Verificările în masă ale pasagerilor la prezența infecției cu coronavirus în aeroporturi imediat după sosire sînt, în general, ineficiente și nu aduc nici un beneficu.

O astfel de opinie a împărtășit pentru Daily Express medicul Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS), Anshumen Bhagat.

În opinia sa, acest lucru se datorează în primul rînd perioadei îndelungate de incubație a virusului, a spus el. "Dacă un turist a fost în vacanță în Spania și a trecut testul la întoarcerea acasă, testul este puțin probabil să arate dacă a contractat COVID-19 la un supermarket local sau chiar înainte de a merge în vacanță", a explicat expertul.


În plus, potrivit interlocutorului publicației, nici unul dintre sistemele existente de testare nu este capabil să dea simultan un rezultat rapid și foarte precis. În acest sens, pe teritoriul aeroporturilor există un risc deosebit de ridicat de răspîndire a infecției.

Pentru a spori siguranța călătoriilor în lume în timpul pandemiei, Bhagat consideră necesară plasarea în carantină a tuturor celor veniți, dar nu pe o perioadă de două săptămîni, ci pe o perioadă de la patru pînă la opt zile și numai după aceea, după perioada de incubație, ar trebui de efectuat testul pentru COVID-19.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load