X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Un marinar dispărut din Florida a fost găsit agățat de nava sa, răsturnată

2 dec. 2020,, 00:01   Externe
11354 0

Un marinar care a fost raportat dispărut pe mare în weekend a fost recuperat după ce a fost văzut agățat de nava sa, răsturnată pe coasta Floridei, informează BBC.

Stuart Bee, în vîrstă de 62 de ani, a navigat vineri după-amiază de la Cape Marina, la Port Canaveral, cu barca sa, lungă de 10 metri.

Autoritățile au fost alertate sîmbătă, după ce acesta nu a reușit să se întoarcă în port, mai arată sursa citată.

Descoperit de echipajul unei nave-container

El a fost descoperit agățat de barca sa, răsturnată, de către o navă-container care trecea, duminică, la 138 de kilometri de Cape Canaveral. Cei de pe nava-container l-au scos pe Bee din apă după ce i-au aruncat o geamandură și apoi au notificat garda de Coastă a SUA, care a trimis imediat un echipaj, pentru a-l recupera.


„Salvarea vieților celor aflați în pericol pe mare este cea mai înaltă chemare a noastră”, a declarat căpitanul Mark Vlaun, ofițerul comandant al sectorului de pază de coastă din Jacksonville. „Acesta este un rezultat cu adevărat incredibil, care demonstrează legătura dintre toți marinarii și comunitatea noastră”, a adăugat el.

Un purtător de cuvînt al Gărzii de Coastă SUA, David Micallef, a declarat presei locale că Stuart Bee a decis să petreacă o noapte sau două pe barca sa, lucru neobișnuit pentru el. Din păcate, s-a trezit sîmbătă, în timpul nopții, după ce apa i-a inundat cabina. Nava sa s-a răsturnat rapid, iar apa „l-a împins afară din trapa din față”. Apoi, s-a agățat de o parte a arcului bărcii și abia duminică, după răsăritul soarelui, a văzut nava-container la orizont.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав