TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un loc sfînt pentru musulmati s-a dovedit un mormînt al unui boxer grec

Un loc sfînt pentru musulmati s-a dovedit un mormînt al unui boxer grec

Un mormînt vechi de 2.400 de ani despre care musulmanii credeau că este locul de veci al unui sfînt a fost, de fapt, construit pentru un boxer din Grecia Antică.

De zeci de ani, localnicii din Turgut, Turcia, au sacrificat capre și păsări, iar acum se tem că rugăciunile lor au fost zadarnice.

Construcția piramidală este ridicată pe vîrful unui deal și pînă de curînd era considerat locul de veci al unei figuri sfinte musulmane, scrie Stirileprotv.ro


Arheologii, însă, au dezvăluit că respectiva construcție este, de fapt, mormîntul boxerului Diagoras din Rhodos, un sportiv din Grecia Antică.

„Obișnuiam să sărut acest mormînt. Oamenii chiar sacrificau animale aici pentru ca rugăciunile lor să primească răspuns”, a declarat o localnică.

De asemenea, mormîntul Çağbaba era și un loc de pelerinaj pentru mulți musulmani care se rugau pentru noroc, ploaie, fertilitate sau sănătate. Dar, după ultimele cercetări s-a dovedit că situl nu avea niciun istoric religios.

„Diagoras a avut multe performanțe, iar premiile sale au fost expuse în multe temple”, a declarat arheologul Rasit Ozturk „Era o figură proeminentă a lumii sportului, iar de fiecare dată cînd ieșea pe stradă era aplaudat”.

Sportivul antic s-a născut în Grecia în secolul V î. Hr. Chiar și cei trei fii ai săi au devenit campioni olimpici.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load