Un licean cere de la "Washington Post" 250 de milioane de dolari

Un licean cere de la "Washington Post" 250 de milioane de dolari

Liceanul din SUA care a ironizat un amerindian a dat în judecată Washington Post pentru 250 de milioane de dolari.


Avocaţii lui Nicholas Sandmann, un licean alb în vîrstă de 16 ani, acuzat că a încercat să-l ridiculizeze pe Nathan Phillips, fost combatant în Vietnam şi militant al cauzei amerindiene, a intentat proces pentru defăimare publicaţiei The Washington Post, unul dintre multele ziare care au relatat despre incidentul care a avut loc luna trecută pe scările Lincoln Memorial, relatează Agerpres.


“Acesta este doar începutul”, au postat avocaţii Lin Wood şi Todd McMurtry, pe site-ul firmei, menţionînd că acesta este primul proces ”în numele lui Sandmann″ intentat pentru ″⁣acuzaţii false şi defăimătoare″⁣.


Procesul a fost intentat la Tribunalul Districtual din statul Kentucky şi menţionează că suma solicitată pentru “daune compensatorii şi punitive″ reprezintă ceea ce fondatorul Amazon.com Jeff Bezos a plătit pentru a cumpăra ziarul, adică 250 de milioane de dolari.


Deşi iniţial Sandmann a declarat că de fapt a vrut să evite o confruntare cu Phillips, după ce în sprijinul său s-au pronunţat Dioceza din Covington (Kentucky) şi însuşi preşedintele Donald Trump, care au declarat că liceanul şi colegii săi nu au avut un comportament rasist, adolescentul a adoptat ulterior rolul de victimă.


În plîngerea făcută împotriva ziarului The Washington Post, Sandmann susţine că publicaţia ″a participat la o formă modernă de McCarthism″⁣ (de la numele senatorului american Joseph McCarthy, termen care descrie o perioadă de suspiciune intensă anticomunistă în Statele Unite ale Americii - n.r.) împotriva sa pentru ″⁣a-şi promova cunoscuta şi dovedita agendă părtinitoare faţă de Trump″⁣.


Sandmann mai acuză The Washington Post că a publicat o serie de articole false şi defăimătoare ″pentru a discredita un tînăr care, în opinia ziarului, era o victimă acceptabilă în războiul său împotriva preşedintelui″⁣.


La rîndul său, The Washington Post a anunţat că studiază plîngerea şi că plănuieşte să aibă ″o apărare puternică″⁣, potrivit EFE.


Incidentul a avut loc la 18 ianuarie pe scările Lincoln Memorial, monument din Washington ce îl glorifică pe fostul preşedinte Abraham Lincoln, unii manifestînd împotriva avortului, alţii pentru dreptul băştinaşilor. Într-o înregistrare video devenită virală apar liceeni albi care făceau glume dispreţuitoare la adresa amerindienilor. Liceanul participase la Marşul pentru Viaţă, iar Nathan Phillips la un marş al amerindienilor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load