X 
Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Un leu a stîrnit panică în Nairobi, după ce a scăpat dintr-un parc natural din Kenya

29 iul. 2021,, 21:00   Război în Ucraina
2157 0

Panică, miercuri dimineață, la o oră de vîrf, într-un cartier rezidenţial din Nairobi, din cauza unui leu care a scăpat din parcul naţional al capitalei kenyene, transmite AFP, citată de Agerpres.

Leul, un mascul tînăr, a fost depistat de locuitorii înspăimîntaţi la Ongata Rongai, o zonă rezidenţială din sudul oraşului Nairobi, care se află la marginea parcului natural. La scurt timp, leul a fost imobilizat și tranchilizat de către o echipă a Serviciului kenyan pentru faună sălbatică (Kenyan Wildlife Service – KWS). Totul sub privirile curioase ale unei mulțimi care s-a strîns pentru a vedea leul de la distanță. „Leul a fost tranchilizat, imobilizat şi transferat în siguranţă la veterinar, unde a fost examinat şi i s-a montat o zgardă de identificare, după care a fost eliberat înapoi în parc”, conform unui comunicat al KWS.

Un martor la incident a precizat că „panica pe care acest animal a generat-o a fost enormă. Copiii au întîrziat la şcoală şi chiar şi oamenii au întîrziat la muncă”. Situat la marginea orașului Nairobi, parcul natural este împrejmuit de garduri electrice însă nu complet, pentru a permite migraţia animalelor în căutare de noi suprafeţe de păşunat. Parcul natural se află la doar 7 kilometri de centrul oraşului şi nu este pentru prima oară cînd animale sălbatice ajung să rătăcească pe străzile capitalei cu peste 4 milioane de locuitori.

În decembrie 2019, un leu a ucis un bărbat, iar în martie 2016, o altă felină a fost ucisă după ce a atacat şi a rănit o persoană. În februarie 2016, doi lei au rătăcit o zi pe străzile din Kibera, un cartier sărac şi foarte dens populat din Nairobi, iar apoi s-au întors în parcul natural.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав