X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Un jurnalist turc a fost atacat la Berlin

8 iul. 2021,, 22:00   Externe
2332 0

Un jurnalist turc, critic al guvernului de la Ankara şi care trăieşte în exil în Germania din 2017, a fost atacat la locuinţa sa din Berlin, a informat joi poliţia germană, potrivit DPA şi AFP.

Erk Acarer a fost rănit atunci cînd cîţiva indivizi l-au atacat, miercuri seară, în districtul Neukolln din Berlin.

El a fost rănit la cap şi a primit îngrijiri medicale la locul atacului, comis în curtea interioară a blocului unde locuieşte.

Acarer a postat pe Twitter o fotografie de-a sa, adăugînd în limba turcă: ''Am fost atacat cu cuţite şi pumnii în casa mea din Berlin''.

Jurnalistul a afirmat că are răni la cap şi s-a prezentat la spital, dar a precizat că viaţa sa nu este în pericol. ''Îi ştiu pe atacatori. Nu voi capitula niciodată în faţa fascismului'', a declarat jurnalistul, adăugînd că au existat trei atacatori.

Erk Acarer, care face obiectul mai multor mandate de arestare în Turcia, a adăugat că unul dintre atacatori i-a strigat: ''Nu vei mai scrie!''.

Într-o reacţie pe Twitter, un alt jurnalist disident turc, Can Dundar, aflat şi el în exil în capitala Germaniei, a calificat incidentul drept un ''mesaj direct'' al preşedintelui Erdogan menit să arate că Ankara ''poate ataca, chiar şi la Berlin, un jurnalist care critică regimul''.

Can Dundar trăieşte în Germania din 2016. Fost redactor-şef al cotidianului de opoziţie Cumhuriyet, el s-a aflat în detenţie în Turcia.

Jurnalista Mesale Tolu, care în 2017 a stat mai multe luni în arest în Turcia, s-a declarat de asemenea indignată. ''Atît de multe persoane caută protecţie în Germania şi sînt totuşi supuse unei violenţe agresive aici. Acest lucru trebuie să înceteze'', a scris ea într-un tweet.

Erk Acarer a fost acuzat în Turcia, alături de alţi jurnalişti, de publicarea unor informaţii secrete privind securitatea statului şi activităţile serviciilor de informaţii turce. Potrivit Amnesty International, printre motivele acuzaţiilor se află relatările publicate de Erk Acarer despre un membru al serviciilor de informaţii turce care fusese ucis în Libia. AGERPRES/(AS - autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu, e

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав