Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1453

Un hacker a încercat de la distanță să otrăvească apa într-un oraș din Florida

9 feb. 2021,, 21:31   Externe
2323 0

Un hacker a intrat în sistemul informatic al furnizorului de apă dintr-un orășel din Florida, încercînd să otrăvească apa potabilă a locuitorilor.

Angajații companiei au observat la timp intruziunea și au oprit o posibilă catastrofă, transmite digi24.ro.

Un operator de la uzina de tratare a apei potabile din orașul Oldsmar, Florida, a detectat cum o persoană s-a infiltrat de la distanţă în sistemul informatic de control și a mărit de peste 100 de ori concentrația de hidroxid de sodiu (leșie), de la 100 de părți pe milion la peste 11.000 de părți pe milion, potrivit Mediafax.

Totul a durat mai puţin de 5 minute, iar operatorul furnizorului de apă a observat modificarea și a scăzut concentrația de hidroxid de sodiu la nivelul normal.

Pentru ca o atfel de setare să aibă efect, durează între 24 şi 36 de ore, așa că niciun localnic care a băut apă din sistemul public de alimentare nu a fost în pericol, au spus autoritățile locale.


Momentan, nu este cunoscută identitatea hackerului și nici locul de unde a atacat (din SUA sau chiar din afara Americii), însă FBI şi Serviciile Secrete au pornit o investigaţie.

„Dacă pui o asemenea cantitate din această substanţă în apa potabilă nu e un lucru bun. Nu este un accident cînd modifici de la 100 de părţi la un milion cu o substanţă caustică. Consecinţele pot fi serioase”, a spus Bob Gualtieri, şerif Pinellas County.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?