COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un funcționar nord-coreean, executat după ce a încălcat regimul de carantină

Un funcționar nord-coreean, executat după ce a încălcat regimul de carantină

Funcționarul guvernamental comercial fusese plasat în carantină după întoarcerea în țară din China, potrivit publicației sud-coreene The Dong-a Ilbo.

După ce lucrătorul guvernamental a fost văzut mergînd la o baie publică, a fost arestat și împușcat imediat, au declarat surse nord-coreene pentru publicația din sud.

Un alt funcționar, care lucra la Agenția Națională de Securitate, a fost dus să lucreze la o fermă de stat, pentru că a ascuns o călătorie recentă în China.

Guvernul nord-coreean susține că nu există cazuri de coronavirus în interiorul granițelor sale, dar acest lucru nu a fost verificat în mod independent.


Afirmația a fost întîmpinată cu scepticism de către cei din afară, avînd în vedere faptul că țara are o frontieră comună cu China, unde au fost confirmate zeci de mii de cazuri.

„Autoritățile nord-coreene au transmis că nu există cazuri de coronavirus, dar sîntem reticenți cu astfel de afirmații”, a declarat Bir Mandal, de la comisia pentru alimentație și agricultură din cadrul ONU.

Presa din Coreea de Nord a scris, totuși, că unii cetățeni au fost plasați în carantină, iar autoritățile au luat măsuri de prevenție, între care închiderea frontierei cu China și interzicerea accesului în țară a turiștilor străini.

Însă presa din Coreea de Sud, care citează surse din nord, vorbește despre persoane infectate, după ce s-au întors din China, și chiar decese.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load