X 

Un fost cancelar german s-a întîlnit cu Putin la Moscova

3 aug. 2022,, 12:15   Război în Ucraina
2527 0

Rusia vrea o soluție negociată pentru războiul din Ucraina, iar acordul de luna trecută privind transporturile de cereale ar putea oferi o cale de urmat în acest sens, a declarat, miercuri, fostul cancelar german, Gerhard Schroeder, precizînd că s-a întîlnit cu Vladimir Putin la Moscova săptămîna trecută, relatează Reuters.

"Vestea bună este că Kremlinul dorește o soluție negociată", a declarat Schroeder pentru RTL/ntv. El a subliniat că s-a întîlnit cu Putin săptămîna trecută.

"Un prim succes este acordul privind cerealele, poate că acesta poate fi extins la o încetare a focului", a mai spus Schroeder, potrivit sursei citate.

Rusia și Ucraina au ajuns la un acord luna trecută pentru a debloca exporturile de cereale din porturile de la Marea Neagră, iar prima navă care transportă cereale ucrainene pe piețele mondiale de la invazia Moscovei de acum cinci luni este în drum spre Liban.

Schroeder susține că soluțiile la probleme cruciale precum Crimeea ar putea fi găsite în timp, "poate nu în 99 de ani, ca în cazul Hong Kong, ci în următoarea generație". El a mai spus că o alternativă la aderarea la NATO pentru Ucraina ar putea fi o armată neutră, precum în Austria. Cu toate acestea, viitorul regiunii Donbas din estul Ucrainei, scena unor lupte crîncene, ar fi mai complicat.


"Va trebui găsită o soluție bazată pe modelul cantonal elvețian", a spus el, adăugînd că va trebui văzut dacă Putin va reveni la "linia de contact" de dinainte de război.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?