X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Un fenomen meteorologic neobișnuit are loc în Marea Britanie

7 mar. 16:45   Externe
4215 0

Încălzirea stratosferică bruscă este în curs de desfășurare, și, în ciuda numelui său, ar putea aduce de la începutul săptămînii viitoare zăpadă și frig în Marea Britanie.

James Madden, cunoscutul meteorolog britanic, a menționat că următoarea încălzire stratosferică bruscă este acum în curs de desfășurare și va avea o schimbare destul de rapidă în ceea ce privește impactul asupra vremii noastre.

Acest fenomen își face apariția în momentul în care temperaturile din stratosferă cresc și aerul rece coboară rapid în vortexul polar. Acest lucru tinde să provoace schimbări ale fluxului de jet, ceea ce duce la un val de frig, notează Noi.md cu referire la b1tv.ro.

Totodată, modificările curentul jet pot crea zone cu presiune atmosferică ridicată, care mențin condițiile de frig peste Marea Britanie pentru perioade prelungite.

Meteorologul a atras atenția asupra faptului că un flux foarte rece din est se va răspîndi în toată țara la începutul săptămînii viitoare. Acesta a mai precizat că există riscul unor ninsori masive în perioada 11-12 martie.

2
4
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?