X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1087

Un diplomat rus a fost chemat la MAE după emisiunea lui Malahov

27 sep. 2019,, 14:41   Război în Ucraina
2801 0

Ministerul Afacerilor Externe din Kîrgîzstan l-a invitat pe consilierul-trimis rus în legătură cu declarația lui Andrei Malahov, făcută de acesta în cadrul emisiunii „În direct”. Despre acest lucru s-a anunțat pe pagina oficială de Facebook a departamentului.

Bișkekul au atras atenția asupra faptului că moderatorul „a vorbit în mod incorect despre situația privind cetățeanul Kîrgîzstanului, Islambek Akbarov, care a fost implicat într-un accident rutier, care a rezultat prin moartea cetățeanului rus Alexandr Marugov”.

Malahov a admis că Akbarov ar fi putut provoca în mod special accidentul pentru o recompensă financiară, întrucît republica are un nivel de salarizare extrem de scăzut.

Ministerul de Externe și-a exprimat îngrijorarea că astfel de declarații sînt difuzate de mass-media publice din Federaţia Rusă pe fundalul unor relaţii de alianță și al parteneriatului strategic dintre cele două țări.

Ambasada Rusiei din Kîrgîzstan a condamnat declarația moderatorului, iar postarea corespunzătoare de pe Facebook începe cu cuvintele „Malahov nu este eroul nostru”.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав