TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un cunoscut festival din Belgia, retras din lista patrimoniului UNESCO

Un cunoscut festival din Belgia, retras din lista patrimoniului UNESCO

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură a anunțat că festivalul anual din Alost, Belgia, a devenit primul element retras din lista patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO, după acuzații de antisemitism, scrie Mediafax citând huffingtonpost.fr.

Carnavalul din orașul belgian Alost a fost acuzat, în luna martie, de antisemitism, după ce unul dintre carele alegorice a apărut decorat cu două figuri caricaturale care reproduceau multe dintre stereotipurile antisemite din anii 1930, potrivit Mediafax.


După acest incident, activiști antirasism și organizații de evrei au solicitat UNESCO să ia în considerare scoaterea evenimentului de pe lista patrimoniului universal.

Deși autoritățile locale au luat apărarea organizatorilor festivalului, vorbind despre un ritual care permite ironizarea tuturor subiectelor, UNESCO a decis, vineri, retragerea carnavalului belgian de pe lista patrimoniului imaterial. Patrimoniul cultural imaterial se referă la tradiţii şi expresii orale, incluzând limba ca vector al patrimoniului cultural imaterial, artele spectacolului, practici sociale, ritualuri şi evenimente festive, cunoştinţe şi practici referitoare la natură şi la univers, tehnici legate de meşteşuguri tradiţionale.

Carnavalul din Alost a fost înscris în lista patrimoniului UNESCO în 2010. Evenimentul atrage anual, în cele trei zile care preced sărbătoarea catolică Miercurea Cenușii, zeci de mii de persoane.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load