Un crocodil de 600 de kg a fost prins după 10 ani de căutări

Un crocodil de 600 de kg a fost prins după 10 ani de căutări

Pădurarii din Teritoriul de Nord (Australia) au capturat unul dintre cei mai mari crocodili din regiune, după o căutare care a durat 10 ani.


Exemplarul mascul de crocodil de apă sărată, cu o lungine de 4,71 de metri și o greutate de 600 de kilograme, a fost prins luni seara de pădurari, în zona rîului Jatherine, la 320 de kilometri sud de Darwin, scrie Agerpres.


Zvonurile cu privire la crocodilul uriaș au circulat în zonă după ce în anul 2008 a fost observată pentru prima dată coada lui gicantică, în apropierea unei rampe pentru bărci.


Pădurarii care au descoperit crocodilul, Chris Heydon şi John Burke, au spus că, în zonă, găsirea unui crocodil de peste 4,5 metri în sistemul rîului Katherine este un lucru ieşit din comun.


”Avem în medie un crocodil de 4,2 metri în majoritatea anilor, însă niciodată atît de mare. Capturarea mai multor crocodili în aval face mai puţin probabilă găsirea unuia în apropierea oraşului Katherine”, a declarat Burke, marţi, pentru Fairfax Media.


După ce a fost prins, crocodilul a fost sedat și scos din rîu.


Specialiștii spun că în rîu există crocodili și mai mari: ”Deşi acesta este cel mai mare crocodil pe care l-am prins în rîul Katherine, sînt unii şi mai mari acolo care vin din rîul Daly”, a subliniat Burke.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load