COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Un critic de artă a distrus din greşeală o lucrare de 20.000 de dolari

11 feb. 2020,, 21:29   În lume
1542 0

Un critic de artă a distrus din greşeală o lucrare în valoare de 20.000 de dolari expusă la un tîrg de artă contemporană din Mexic, informează The Guardian.

Avelina Lésper a spus că a distrus din greşeală instalaţia expusă la Zona Maco din Ciudad de Mexico, după ce a pus o cutie de suc goală lîngă aceasta pentru a-şi exprima dispreţul faţă de lucrare: un geam cu o piatră, o minge de fotbal şi alte obiecte suspendate.

Instalaţia aparţinea artistului mexican Gabriel Rico, care încerca să pună în antiteză obiecte realizate de om cu cele găsite în natură, precum pene şi pietre.

„E ca şi cum lucrarea a auzit comentarul meu şi a simţit ce cred despre ea”, a spus Lésper. „Lucrarea s-a fărîmat şi a căzut pe podea”.

Lésper a precizat că i-a fost spus apoi că valora 20.000 de dolari.


Galeria care expusese instalaţia a criticat comportamentul lui Lésper ca neprofesionist şi nerespectuos.

„Faptul că Lésper s-a apropiat de lucrare pentru a pune o cutie de suc şi a face o fotografie ca să îşi arate critica a cauzat, fără îndoială, distrugerea”, au spus reprezentanţii galeriei OMR într-un mesaj publicat pe Instagram.

OMR a mai precizat că lucrarea lui Rico prezenta interes pentru colecţionari şi instituţii de artă.

Alfonso Miranda, directorul muzeului de artă Soumaya din Ciudad de Mexico, a spus că incidentul este „o tragedie”.

În social media, întîmplarea a fost aplaudată de unii, considerînd-o un performance. Lésper a mai spus că a sugerat ca instalaţia să fie lăsată aşa, pentru a arăta evoluţia ei. Propunerea a fost respinsă şi criticul de artă a afirmat că s-a oferit să o repare.

Galeria a anunţat că va discuta cu artistul pentru a stabili măsurile pe care le va lua.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X