COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un crab de zăpadă s-a vândut în Japonia la un preţ record

Un crab de zăpadă s-a vândut în Japonia la un preţ record

Un crab de zăpadă din Japonia a fost vîndut joi pentru suma record de 5 milioane de yeni (41.600 de euro) la prima licitaţie a sezonului din portul Tottori, în vestul ţării.

Crabul respectiv, cu o greutate de 1,24 kilograme şi o cochilie de 14,6 centimetri, a fost prins marţi la începutul sezonului de pescuit şi achiziţionat prin intermediul companiei de vînzare a crabilor Kanemasa Hamashita Shoten, potrivit datelor facilitate de autorităţile locale.

Suma plătită pentru acest exemplar reprezintă dublul cifrei de 2 milioane de yeni (16.600 de euro) oferită de acelaşi cumpărător, la prima licitaţie a sezonului din 2018, şi care la momentul respectiv a fost considerată de Guinness World Records cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un crab.


Această sumă este mai mare şi decît cele 3 milioane de yeni (25.000 de euro) plătite miercuri pentru un alt crab de zăpadă, în greutate de 1,2 kilograme, la prima licitaţie a sezonului organizată în localitatea vecină Shinonsen.

Crabul cumpărat la licitaţia din Tottori va fi vîndut unui restaurant din districtul comercial Ginza din Tokio, potrivit companiei Kanemasa Hamashita Shoten.

Crabul de zăpadă, cunoscut sub numele de "zuwaigani" în Japonia, este un crustaceu cu picioare lungi şi subţiri care se pescuieşte mai ales iarna şi care este foarte apreciat pe plan culinar datorită gustului său deosebit de bun.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load