Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Un congressman a spus că SUA folosește Al-Qaeda pentru a lupta cu Al-Assad

16 oct. 2019,, 09:22   Război în Ucraina
1491 0

Pretendentul la funcția de președinte din partea Partidului Democrat, Tulsi Gabbard, a declarat că oficialii americani folosesc gruparea teroristă Al-Qaeda pentru a lupta împotriva guvernului președintelui sirian, Bashar Al-Assad.

"Garantez că vom înceta să sprijinim teroriști precum al-Qaeda în Siria, care sînt trupe militare terestre în acest război de schimbare a regimului", a spus Gabbard la o dezbatere între candidații la președinție.

În plus, Gabbard a promis că va anula sancțiunile Arabiei Saudite împotriva Yemenului și sancțiunile care au provocat foametea în Siria.
Anterior, autoritățile din Siria și Rusia au subliniat în repetate rînduri că statele occidentale împiedică lupta împotriva grupărilor teroriste din Siria, deoarece intenționează să le folosească în lupta împotriva autorităților țării.

În special, în septembrie, Ministerul rus de Externe, comentînd decizia SUA de a impune sancțiuni împotriva aprovizionării cu combustibil a forțelor aerospațiale din Siria, a spus că Washingtonul „protejează” teroriștii din Jebhat al-Nusra și Hayat Tahrir al-Sham, furnizîndu-le tot necesarul și încearcînd să-i acopere de atacuri, în ciuda faptului că aceste organizații au fost recunoscute universal teroriste, fiind moștenitoarele directe a Al-Qaeda.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав