X 
Criza energetică stiri: 1465
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Un ciorchine de struguri din Japonia a fost vîndut cu 1,4 milioane de yeni

17 iul. 2021,, 00:00   Război în Ucraina
2685 0

Un ciorchine de struguri negri s-a vîndut vineri în centrul Japoniei cu 1,4 milioane de yeni (12.700 de dolari), la prima licitaţie din acest sezon, informează agenţia Kyodo. Suma este cu 100.000 de yeni mai mare prin comparaţie cu sezonul anterior, fiind stabilit astfel un record pentru al treilea an consecutiv.

Hsieh Ming-ta, care conduce Yumaowu, un lanţ japonez de supermarketuri de lux din Taiwan, a cumpărat strugurii din soiul "Ruby Roman" prin intermediul unui angrosist din Kanazawa, capitala prefecturii Ishikawa, unde soiul a fost dezvoltat şi este cultivat în exclusivitate.

"Vreau să introduc 'Ruby Roman' populaţiei din Taiwan", a declarat Hsieh, în vîrstă de 66 de ani, care a precizat că raportat la "un an de muncă grea pentru producătorii (strugurilor), suma de 1,4 milioane de yeni este mică".

Vineri, în cadrul primei licitaţii din acest sezon, au fost livraţi 253 de ciorchini de struguri din soiul "Ruby Roman".

"Zilele însorite, cu temperaturi ridicate, au continuat chiar înainte de recoltare, aşa că am reuşit să culegem struguri cu o dulceaţă intensă", a declarat Mitsuo Maruyama, director adjunct al grupului de cercetare a soiului "Ruby Roman", un organism format din cultivatori din prefectura Ishikawa.

Varietatea de struguri "Ruby Roman", cu boabe de dimensiunea unei mingi de ping-pong, este recunoscută pentru conţinutul ridicat de zahăr şi nivelul redus de aciditate.

Soiul a fost lansat pe piaţă în august 2008.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав