COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un cimpanzeu în vîrstă de 59 de ani nu și-a putut ține emoțiile cînd a văzut un vechi prieten! (VIDEO)

Un cimpanzeu în vîrstă de 59 de ani nu și-a putut ține emoțiile cînd a văzut un vechi prieten! (VIDEO)

Povestea emoționantă a întîlnirii dintre un cimpanzeu în vîrstă de 59 de ani și vechiul său prieten, în timpul căreia el nu și-a putut ține în frîu emoțiile, arată că și animalele au sentimente și sînt pline de emoții, la fel ca noi. Și multe animale sînt mai bune decît oamenii, sînt mai cinstite, mai bune la suflet și nu putem spune că animalele nu au suflet.

Este vorba despre povestea celei mai bătrîne maimuțe din Europa, care în ultimele zile ale vieții sale și-a întîlnit un vechi prieten, iar emoțiile ei nu pot fi exprimate în cuvinte, trebuie doar să vezi. Această poveste a atins inimile a milioane de oameni, pînă la lacrimi!

Cea mai bătrînă femelă-cimpanzeu de 59 de ani din toată Europa, pe nume Mama, a trăit o viață lungă și fericită. A fost matriarhul coloniei de maimuțe la Grădina Zoologică Regală Burgers din Arnhem, Olanda. În afară de animale, ea avea printre prieteni și oameni. Cel mai mult ea s-a atașat de biologul Jan van Hofu, care a fondat colonia de maimuțe din grădina zoologică. Mama și Jan s-au cunoscut pentru prima dată în 1972.


Cimpanzeul s-a îmbolnăvit cînd avea 59 de ani și, practic, nu mînca nimic. Era evident că era prea obosită pentru a lupta pentru viața ei și pur și simplu stătea culcată și își aștepta sfîrșitul. Dar cînd părea că puterile o părăsise complet, la ea a venit vechiul ei prieten-biolog, care aflase despre boala maimuței.

Jan van Hoff, profesor de biologie și fiziologie comparată, care cunoștea acest cimpanzeu din 1972, a venit să-și ia rămas bun de la ea. El a mîngîiat ușor capul Mamei, care era slabă și letargică. A hrănit-o. Nu a trecut mult timp pînă cînd ea și-a recunoscut vechiul prieten.

Reacția ei a fost foarte emoționantă și sfîșietoare: la început maimuța a luat mîncarea din mâinile lui Hoff, neînțelegînd cine este acest bărbat, dar apoi și-a ridicat privirea și și-a recunoscut vechiul prieten. Ea a scos un strigăt puternic de bucurie și a început să-l mîngîie pe Jan pe cap. Mama și-a îmbrățișat prietenul savant și părea că este cu adevărat fericită. Ea i-a mângîiat cu dragoste părul și l-a îmbrățișat de gît. Aceasta a fost ultima lor întîlnire. Din păcate, la cîteva zile după această întîlnire, maimuța a murit. Domnul Houf recunoaște că îi este dor de Mama.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load