COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un cîine și-a salvat stăpîna de virusul ucigaș din China

Un cîine și-a salvat stăpîna de virusul ucigaș din China

O femeie din Taiwan care se pregătea să plece la Wuhan chiar înainte de izbucnirea epidemidei de coronavirus, a fost salvată de cîinele său, care i-a distrus pașaportul și a forțat-o să își anuleze călătoria.

Tînăra a postat pe Facebook o imagine cu documentul, după ce a fost ros de cățelușa Kimi, alături de mesajul: “Asta am găsit cînd m-am întors în cameră”.

Incidentul a avult loc pe 13 ianuarie, iar femeia nu a mai putut să își rezerve un zbor către Wuhan. La 10 zile de atunci, orașul a fost plasat în carantină, iar traficul intern, inclusiv cel aerian şi naval, a fost suspendat. În plus, autorităţile le-au cerut celor peste 11 milioane de locuitori să nu părăsească zona.

Inițial, femeia a fost foarte supărată pe Kimi, însă după ce a văzut situația din China, aceasta a ajuns să îi mulțumească.


“Mai ineți minte pașaportul? Fetița aceasta chiar mă protejează. După ce pașaportul meu a fost distrus, virusul a ajuns în locul în care mă pregăteam să merg. Din fericire, ne-ai blocat călătoria. Mulțumesc că m-ai protejat din nou”, a transmis ulterior femeia.

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în China a ajuns la 106 morţi şi la 4.515 de cazuri de infectare confirmate, multe alte persoane fiind suspectate că poartă virusul, au informat marţi autorităţile medicale din această ţară.

La rîndul său, Organizația Mondială a Sănătății vorbește despre un nivel de amenințare înalt pe plan internațional.

Iar în Romînia, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului a anunţat că produsele care provin din China, pentru care există posibilitatea transmiterii coronavirusului, vor fi atent verificate.

Sute de muncitori, cu o armată de excavatoare, muncesc la periferia oraşului Wuhan pentru a construi două spitale în care să fie îngrijiţi doar pacienţii infectaţi cu temutul coronavirus. Prima clădire ar trebui să fie gata pînă pe 3 februarie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load