COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un cîine și-a așteptat trei luni stăpînul răpus de COVID-19 (VIDEO)

Un cîine și-a așteptat trei luni stăpînul răpus de COVID-19 (VIDEO)

Xiao Bao, un cîine în vîrstă de șapte ani, a devenit cunoscut în întreaga lume, după ce s-a aflat că și-a așteptat trei luni, în holul spitalului, stăpînul ucis de COVID-19, informează Mirror.

Loial, Xiao Bao a mers și el la unitatea sanitară, unde și-a așteptat, cuminte, stăpînul în hol. Din păcate, proprietarul cîinelui a murit la cinci zile de la internare. Xiao Bao a continuat să-și aștepte stăpînul. Angajații spitalului i-au oferit cîinelui mîncare. La rîndul său, Wu Cuifen, deținătorul unui magazin din incinta unității sanitare, a îngrijit animalul începînd cu data de 13 aprilie, din momentul în care autoritățile au ridicat restricțiile impuse pentru a combate COVID-19.

„L-am remarcat la mijlocul lunii aprilie, cînd l-am și botezat Xiao Bao (n.r. – micuța comoară). Mi-au spus că stăpînul lui Xiao Bao, un pensionar, a ajuns la spital cu coronavirus și a murit după cîteva zile. Dar Xiao Bao nu știa acest lucru, așa că a continuat să stea în spital și să se uite după stăpîn. Nu a părăsit niciodată spitalul. S-a dovedit a fi extrem de emoționant și de loial.


Am început să-l las să stea în magazin și de fiecare dată cînd veneam, dimineața, să deschid, Xiao Bao era acolo și mă aștepta”, a spus Wu Cuifen. La un moment dat, cei de la spital au încercat să-l ducă pe Xiao Bao departe de unitatea sanitară, însă acesta a găsit drumul înapoi și a continuat să-și aștepte stăpînul.

Totul s-a terminat săptămîna trecută. Ca urmare a unor plîngeri depuse de mai mulți pacienți, Xiao Bao a fost cedat reprezentanților Wuhan Small Animal Protection Association. Cîinele a fost supus unui control medical, a fost sterilizat și a fost propus pentru adopție.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load